Regenerácia pokožky s antiperspirantmi Dove Original

Holenie v súčasnosti patrí u väčšiny žien k najčastejším kozmetickým úpravám, s príchodom leta sa ale stáva ešte aktuálnejšie. Aj keď je v dnešnej dobe depilácia šetrnejšia, ženy stále bojujú so suchou a podráždenou pokožkou, ktorú so sebou pravidelné odstraňovanie chĺpkov prináša. Pomocníkom môže byť antiperspirant Dove Original, ktorý sa vďaka obsahu jednej štvrtine hydratačného krému šetrne stará o citlivú pokožku podpazušia.
Holenie. Večná dilema, či žiletky, epilátor alebo depilačné vosky, príp. krémy. Čo sa týka mojich preferencií, tak najradšej používam žiletky, mám i epilátor, no po ňom mávam pokožku veľmi vyhádzanú a zapálenú. Preto si pravidelne kupujem moje najobľúbenejšie žiletky Simply Venus od Gillette so zvlhčujúcimi pásikmi. Všetky iné, čo som vyskúšala mi pokožku dráždili. No, keď som použila túto modrú od značky Bic, bola som milo prekvapená a vytešená, že som konečne milovaným venuskám našla spoločnosť. Bic Soleil pokožku vôbec nedráždi, holenie je s ňou príjemné a ak ich niekde uvidím, tak určite kupujem. Toľko k môjmu holeniu, teraz sa už vrhnime na špecifikáciu a účinky antiperspirantov Dove Original.
Antiperspirant Dove Original je špeciálne vyvinutý pre veľmi citlivú pokožku podpazušia, často namáhanú práve holením. Vďaka obsahu jednej štvrtine hydratačného krému pomáha pokožku regenerovať a zanechávať ju jemnú na dotyk. Navyše neobsahuje alkohol, preto by po jeho aplikácii malo oholené podpazušie zostať bez pocitu akéhokoľvek podráždenia a nepríjemného pálenia. Má decentnú mydlovú vôňu, ktorá neprekrýva parfum. Samozrejmosťou by mala byť aj spoľahlivá ochrana proti poteniu po dobu 48 hodín.
Antiperspirant Dove Original je klasicky k dostaniu v podobe spreja, tuhého a guľôčkového aplikátora.
Začnem sprejom. Antiperspiranty vo forme spreja používam najčastejšie, nakoľko ich aplikácia je najpohodlnejšia. No tento pre mňa až tak účinný nie je, a čo si budeme nahovárať, ochrana na 48 hodín zrejme nie je reálna, teda aspoň pre mňa nie, nakoľko sa pomerne dosť potím. Okrem iného, sa človek potrebuje aspoň raz za deň osprchovať, a keď sú horúčavy, tak aj dva-trikrát, a teda posudzovať účinok po dobu 48 hodín asi zvládne málokto. Ja som rada, keď mi antiperspirant účinkuje aspoň 12 hodín, a keďže je potenie prirodzeným procesom, neočakávam (a ani nevyžadujem) od žiadneho antiperspirantu dvojdňovú efektivitu (aj v prípade, že to výrobca sľubuje). Po nastriekaní na oholenú pokožku sa žiadneho štípania, podráždenia, ani svrbenia báť nemusíte. Dove Original je stvorený na to, aby vás pred týmito nežiaducimi javmi ochránil.
S tuhou verziou Dove Original som spokojná najviac, z čoho som sama celkom prekvapená, pretože tuhé antiperspiranty nepoužívam už pomerne dlhý čas. Jeho aplikácia je rýchla, pokožku podpazušia zanecháva jemnú, vyživenú a hydratovanú s takmer celodenným pocitom ochrany. Zo všetkých troch verzií mi príde pocitovo najpríjemnejší na práve oholenú pokožku podpazušia, pretože ju zahalí do zamatovej vrstvy a pokožka je tzv. ako v bavlnke :)
Guľôčkovú verziu chválim taktiež, no po aplikovaní na pokožku je dobré chvíľu počkať, kým antiperspirant zaschne, nakoľko má tekutú konzistenciu. Malú nevýhodu vidím vo vytečení väčšieho množstva produktu ako by som chcela, no to je hendikep asi každého guľôčkového antiperspirantu. Účinkuje taktiež po dobu skoro celého dňa. 
*Ďakujem spoločnosti Unilever za poskytnutie Dove výrobkov na testovanie.

Aký je váš osvedčený antiperspirant? Používate rady nejaký od Dove?

9 komentárov

  1. Hihi mám ich doma a som nesmierne spokojná.
    Dove sa stal mojím denným pomocníkom. ;)

    http://rebelliouslily.blogspot.sk/2016/04/1-blogove-narodeniny-giveaway.html?m=1

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Značku Dove mám naozaj veľmi rada a momentálne mám doma aj jeden ich antiperspirant :D
    Môj blog: Girl with pink nails

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Z těchto produktů nemám ani jeden, ale obecně mám značku Dove moc ráda, nikdy mě nezklamala.
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dove som mala kedysi veľmi rada, hlavne sprchové gély! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Skvelá recenzia! Práve teraz mám jeden v spreji od Dove a nemám mu čo vytknúť. Celkom ma teraz láka ten tuhý, tiež som počula chválu na mužský old spice a rada by som konečne vyskúšala aj niečo prírodné (síce nezabraňujú poteniu, ale to poriadne žiaden). Celkom nad tým budem maturovať a rozhodovať sa, keď mi dôjde ten od Dove :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne :) Ja chcem taktiež vyskúšať nejaký prírodný antiperspirant, no neviem, či by na mňa účinkoval, uvidím, čo sa mi pritrafí :)

      Odstrániť
  6. Ja mám antiperspiranty od Dove veľmi rada, zatiaľ ma ešte nesklamali:)

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já snad nikdy DOVE neměla, jsem na přípravky tohoto typu velmi citlivá, ale vždy se má zkoušet nové, tak porč nezkusit i DOVE? :)
    -EVA
    Rainbow Journeys

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.