Ústna hygiena so značkou Zendium

Ahojte :)
Dnešný článok bude venovaný značke Zendium, ktorá nedávno uviedla na slovenský trh dve novinky: pastu Zendium Gentle Whitening a sériu ergonomických zubných kefiek s rôznymi stupňami mäkkosti štetín. 
Nový variant zubnej pasty Zendium Gentle Whitening má zabezpečovať jemný bielaci účinok a pomáhať chrupu prinavracať jeho pôvodnú prirodzenú belobu a žiarivosť úsmevu. Rovnako ako aj ostatné zubné pasty Zendium, obsahuje unikátnu kombináciu enzýmov a proteínov. Prispieva tak k obnove rovnováhy látok podstatných na zaistenie prirodzenej obranyschopnosti ústnej dutiny a poskytuje viac sily na boj proti príčinám vzniku zubného kazu, problémom s ďasnami a zvýšenej citlivosti zubov. Vďaka jemnému zloženiu sú navyše vhodné pre citlivé ústa a pre osoby trpiace aftami. Zendium Gentle Whitening neobsahuje peniacu zložku SLS (sodium lauryl sulfate), ktorá môže dráždiť veľmi citlivé ústa. V jej zložení naopak nechýba fluorid na posilnenie zubnej skloviny.
A aké su moje dojmy zo zubnej pasty Zendium? Páči sa mi, že pasta jemne pení, nemám rada, keď mám pasty plné ústa. Zúbky čistí naozaj šetrne, a čo sa týka jemného bielaceho účinku, tak aj ten som spozorovala. Po vyčistení sú zuby žiarivejšie a aj o nejaké to maličké percento belšie :) Veľmi oceňujem jemné zloženie vhodné pre citlivé ústa, pretože tie ja mám veľmi citlivé a hocijaká pasta mi nevyhovuje. Pasta má inak príjemnú sviežu vôňu a nezanecháva v ústach žiadnu pachuť. Stačí jej aplikovať množstvo veľkosti hrášku, ktoré maximálne postačuje na dôkladné vyčistenie. Už som sa zásobila aj ďalšími dvomi pastami od tejto značky, budete ich môcť vidieť v májových nákupoch :)
Po prvýkrát sa u nás predstavujú aj zubné kefky Zendium v troch prevedeniach s rôznymi stupňami mäkkosti. Boli vyvinuté na mieru špecifickej anatómii ústnej dutiny v spolupráci s poprednými dentálnymi expertmi. Ich zaguľatené štetiny a malá hlava majú umožniť dokonalé vyčistenie úst, ktoré je pritom šetrné. Zubná kefka Zendium Clinic má na špičke špeciálne predĺžené štetinky prispôsobené na dôkladné čistenie medzizubných priestorov. Zubná kefka Complete Protection s kombináciou mäkkých a zaguľatených štetín chrup čistí jemne, ale s maximálnou účinnosťou. Portfólio uzatvára kefka Zendium Sensitive, vyvinutá na mieru potrebám citlivých zubov. Prináša "extra soft" mäkkosť vďaka veľmi tenkým štetinkám s priemerom 0,01 mm.
Ako som spomínala už vyššie, mám veľmi citlivé zuby i ďasná a jediné kefky, ktoré som doteraz pravidelne používala, boli zubné kefky Sensodyne. O to viac som bola zvedavá na tieto od Zendium. Už na prvý pohľad sa mi páčili ich malé zaguľatené hlavy, ktoré sú mojím prísnym kritériom pri výbere kefky. Musím uznať, že nielen kefka "sensitive extra soft", ale i ostatné dve sú skutočne ideálne pre citlivé zuby. Ich perfektne tvarované hlavy zabezpečia dôkladné vyčistenie zubov i medzizubných priestorov.
Zendium zubná pasta i kefky si v starostlivosti o moju ústnu hygienu našli na istý čas stále, zaslúžené miesto :)
*Za poskytnutie produktov k recenzii ďakujem zastúpeniu značky Zendium.

Trpíte aj vy citlivými zubami? Akú značku zubnej pasty a kefky používate najradšej?

8 komentárov

  1. Tak tá pasta ma zaujala :D videla som ju už, že je to nejaká novinka, ale vďaka tvojej recenzii si ju asi aj kúpim, vďaka ♥
    Girl with pink nails

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som rada, že ti bola recenzia užitočná :) Ja som si kúpila ešte ďalšie dve, no zatiaľ som ich neskúšala, tak som zvedavá aké budú :)

      Odstrániť
  2. Zendium vyzerá naozaj super a veľmi ma už dlhodobo láka. Doposiaľ som sa však k nemu nedostala

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite vyskúšaj, ak na ňu niekde natrafíš, nemala by sklamať :)

      Odstrániť
  3. Mne sa celkom páčia tie kefky a hlavne ta v tom červenom obale a modrom, pastu som ešte neskúšala. Mne sa zapáčila pasta Medi Blanc Whitening trochu som tiež spozorovala taký bieliaci účinok aj keď som mala len vzorku stačilo to na presvedčenie že je dobrá:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kefky sú skutočne veľmi dobré, zúbky pekne vyčistia :) Vzorku Medi Blanc pasty mám tiež, no ešte som ju neskúšala.

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.