Gimme Brow vs. Make Me Brow


Gimme Brow. Môj prvý, a zároveň zatiaľ i jediný produkt od značky Benefit. Asi si viete predstaviť ten pocit, keď som celá nedočkavá rozbaľovala krabičku, v ktorej sa nachádzal. Istú chvíľu po rozbalení, som si ho len tak prezerala, a nemohla uveriť, že ho mám u seba doma. A to ani nehovorím o tom, že zopár dní len postával medzi ostatnými produktami dekoratívnej kozmetiky, pretože som ho mala až strach začať používať, kvôli tomu, aby sa mi rýchlo neminul. Asi je normálne, že drahšie kúsky si človek zvykne šetriť a používať ich len vo výnimočné okamihy. Samozrejme by tomu tak byť nemalo, nakoľko každý jeden deň má byť niečím výnimočný a naše obočie taktiež :)
No poďme sa už vrhnúť na samotnú recenziu Benefit Gimme Brow a Essence Make Me Brow, a ich vzájomné porovnanie.
Benefit Gimme Brow
Gimme Brow je objemový gél na obočie, vďaka ktorému sa ako mávnutím čarovného prútika objaví nádherné, plne vyzerajúce obočie. Tento tónovaný gél s kartáčikom obsahuje mikrovlákna, ktoré prilnú k obočiu, a dodajú mu objem a definíciu s prirodzeným efektom. Obočie samozrejme taktiež zafarbí, k dispozícii je v 3 odtieňoch - 1 - light, 3 - medium a 5 - deep. Ja mám odtieň číslo 3, čo je stredne tmavá až tmavá hnedá, k mojím tmavohnedým vlasom ideálna farba. Gimme Brow má vodeodolnú a dlhodržiacu receptúru. Jeho úlohou je dodať obočiu poslušný, upravený a hustý vzhľad.
Gimme Brow je výnimočný najmä tvarom a veľkosťou svojho kartáčika. Kartáčik je ideálnej veľkosti pre každý typ obočia. Kužeľovitý tvar zabezpečuje precíznejšiu aplikáciu a skrotenie i menej poslušného obočia. Keďže moje obočie je pomerne dosť riedke a chĺpky si rastú ako sa im zachce, vždy si obočie najprv vyplním buď tieňom alebo ceruzkou, a až následne nanášam gél, ktorý mu dodá ten správny tvar a efekt. No Gimme Brow musím veľmi vychváliť aj v single úlohe, teda bez iných produktov na obočie, pretože vie s obočím sktuočne spraviť zázraky. Obočie krásne vyplní a zahustí, no kvôli malému množstvu chĺpkov, musím aj tak najprv použiť tieň alebo ceruzku. Obočie mi s gélom vydrží celý deň, a aj keď si po obočí prejdem prstom, nezmazáva sa a stále drží. 
Essence Make Me Brow
Make Me Brow - gélová maskara na obočie má obočiu dodať farbu, hustotu a tvar. Gél tejto maskary obsahuje jemné vlákna, ktoré dokonale vyplnia medzery v obočí. Obočie by po jeho aplikácii malo vyzerať krásne vytvarované a plné. Gél mám v odtieni 02 browny brows, čo je pekná stredne až tmavo hnedá studená farba.
Musím priznať, že aj Essence gél mi vyhovuje. Kartáčik je v porovnaní s Gimme Brow o málinko dlhší, ale taktiež sa s ním veľmi dobre pracuje. Aplikácia s ním už ale nie je taká precízna ako s Gimme Brow, najmä kvôli jeho menej vytvarovanému kartáčiku. Medzery v obočí zaplniť vie, no hustotu obočiu dodá len minimálnu, čo môže byť zapríčené tenkými štetinkami kefky. Make Me Brow bude ideálny pre hustejšie obočie s pekným tvarom, ktoré potrebuje len poupraviť a farebne doladiť. Samozrejme, je využiteľný aj pre obočie redšie, no až po vyplnení tieňom, ceruzkou, či voskom/pomádou. Obočie slušne zafixuje, a tiež mi s ním vydrží celý deň.
Najvýraznejšie rozdiely medzi Benefit Gimme Brow a Essence Make Me Brow vidím už v spomínanom tvare kartáčika a hrúbke štetín. Na zahustenie a objem obočia jednoznačne Gimme Brow. Make Me Brow je vhodnejší na finálnu úpravu a definíciu obočia. Oba gély mi držia pekne celý deň, samozrejme záleží aj od ostatných použitých produktov na obočie, napr. ja momentálne používam ceruzku od Catrice, a tá sa veľmi ľahko zmazáva. Na Gimme Brow sa môžete spoľahnúť aj v prípade, ak si chcete obočie dodatočne opraviť. Gél nerobí žiadnu neplechu a pokojne môžete opravovať, čo je u Make Me Brow problémom, pretože začne cuckovatieť, a následne sa takýmito korekciami môže už upravené obočie zmazať. Navyše, s Benefit gélom si môžete obočie spraviť aj obráteným spôsobom ako zvyknem ja, teda najprv nanesiete gél a až potom vykreslíte chýbajúce miesta, no Essence vám to neumožní, pretože sa začnú tvoriť žmolky. 
A teraz k cene. Benefit okolo 22 € (ja som ho objednávala z Lookfantastic, kde bývajú stále nejaké zľavové kupóny, a tak sa tam i drahšie produkty dajú veľmi výhodne kúpiť), Essence cca 2,70 €. Práve cena je jedinou nevýhodou Gimme Brow, a chápem, že každá si jeho kúpu nemôže dovoliť alebo naopak, nie je ochotná túto sumu zaň dať. Avšak, ak máte veľmi nezbedné a riedke obočie, určite gél od Benefitu budete vedieť oceniť a zároveň pochopíte, prečo je taký slávny a ospevovaný ☺
Farba gélov - Benefit má o málinko teplejší odtieň ako gél od Essence, ktorý má studený, jemne až sivastý nádych. Farebne mi inak sedia oba.
Na fotografii môžete vidieť obočie neupravené (1), s použitím Essence Make Me Brow (2) a Benefit Gimme Brow (3). Na fotografiách mám obočie upravené len s gélmi, žiadne iné produkty som nepoužila. Myslím, že z fotky je pekne vidieť, ako Benefit Gimme Brow obočie krásne zahustí a vyplní.
Ktorý gél na obočie je váš obľúbený?, príp. aké produkty na obočie používate najčastejšie a najradšej?

39 komentárov

  1. Doma mám Essence a mne vyhovuje,kedže mám husté obočie. Rada by som vyskúšala aj Benefit, tak sa snáď raz pošťastí. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mám přesně tenhle gel od Essence, ale někdy bych hrozně ráda vyzkoušela i ten od Benefitu, ten rozdíl je celkem znatelný:)
    Simushka in Bubblegum

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som rada, že je ten rozdiel vidieť, lebo sa mi to foťákom nepodarilo až tak pekne zachytiť.

      Odstrániť
  3. Já mám gel essence, už druhé balení a jsem spokojená :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Taky mám tu od Essence a je to pro mě TOP produkt na obočí, rychlé snadná aplikace a výsledek super!
    Beauty by K. - na blogu najdeš soutěž :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Essence je topka :) vyskúšala som veľa iných produktov na obočie,asi ako každá z nás :), ale toto je zatiaľ taká stará dobrá klasika :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to áno, tiež u mňa vedie z drogérkových produktov na obočie Essence gél :)

      Odstrániť
  6. Essence nemám, ale ráda bych si ho pořídila. Od Benefitu tohle mam jako vzorecek a to mi vyhovuje vazne skvěle! :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak aspoň budeš môcť potom gély porovnať :) Ja som s gimme brow tiež veľmi spokojná, určite si ho rada kúpim znovu.

      Odstrániť
  7. Ja použivam na obočko ceruzku od Catrice :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. O Make Me Brow od Essence už dlouhou dobu uvažuju, ale stále si nejsem jistá, jestli bych ten gel zrovna úplně využila, uvidím, třeba si ho příště z drogerky už odnesu :)

    AXE Giveaway | Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skús ho vyskúšať, myslím, že budeš spokojná; z drogérkových gélov je asi najlepší, alebo aspoň jeden z najlepších :)

      Odstrániť
  9. Juuj od Benefitu by som toho chcela na obocie hodne, ach jaj :) teraz pouzivam od NYX "tiene" na obocie. S nim som spokojna, ma celodennu vydrz. Od essence mam svetlejsi gel a neviem, davam si ho ked idem vecer von, ale rozdiel v oboci nevidim :/

    Beauty shopaholik Tili

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som taktiež chcela od Benefitu toho veľa vyskúšať, momentálne veľmi túžim po ich ceruzke na obočie :)

      Odstrániť
  10. Skvělá recenze, s gelem od Essence mám také zkušenost a mám ho moc ráda, i když ten od Benefitu bych někdy určitě také ráda vyzkoušela :) Já mám obočí také dost řídké, takže ho musím předem vyplnit, ale největší problém mám ten, že na vnitřních koncích už skoro žádné obočí nemám, takže ráno mi dá největší práci ho vždy dokreslit tak, aby vypadaly obě stejně :D Opravdu závidím lidem, kteří mají husté obočí :D
    Lovely imperfections

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Hehe, ja som na tom presne takisto ako ty, obočie mi dáva pekne zabrať, takmer nikdy s ním nie som spokojná, najradšej by som zašla do brow baru :D

      Odstrániť
  11. Super recenze :) Gimme brow už si přeji hrozně dlouho a snad letos k Vánocům už si ho dopřeji :D Začla jsem tě sledovat, moc se mi tvůj blog líbí :)

    http://littlethingsforem.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, to ma teší :) Držím palce, nech sa ti Gimme Brow už tento rok podarí splniť, treba si spraviť radosť a Vianoce sú na to ako stvorené ;)

      Odstrániť
  12. essence gel na obočie mám ale moc ma nepresvedčil je strašne slabý, pre mňa bol lepší od alverde, lebo ja mam strašne malo chlpkov o trištvrte menej ako ty teda skoro nič. takže používam len ceruzky na kreslenie ale teraz mám gel na obočie milani a je skvelý:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ho samostatne ani nepoužívam, pretože obočie moc zahustiť nevie. Gimme Brow síce dodať objem vie, ale taktiež sa bez ceruzky alebo tieňu na obočie nepohnem. Inak Milani má údajne aj veľmi dobrú ceruzku na obočie :)

      Odstrániť
  13. Gel Essence miluju, ale tvoje fotky mi říkají, že to může být ještě lepší. Zatím jsem měla od Benefitu jen korektor a moc mě nenadchnul. Tento gel na obočí ale vypadá skvěle

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Gimme Brow je kultový produkt :) Rada by som vyskúšala aj ich ostatné produkty na obočie, hlavne ceruzku Precisely, My Brow Pencil, len keby tie ceny boli o trošku nižšie.

      Odstrániť
  14. Nepoužívam gél,ale tvoj článok ma zaujal :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Mám obě dvě řasenky a rozdíl vidím i ve výdrži, essence mi drží tak půl dne a pak se ztratí. zase benefit je opravdu hodně drahý, nevím, jestli za to stojí. jsem z něj trochu v rozpacích :))
    dražší produkty používám častěji než levnější, abych je plně využila, neškudlím si je, třeba stíny jde tak špatně vypotřebovat :) a každou sezónu firmy příjdou s novinkami :)) a ty já mám ráda :)
    Esthe Jones

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Gimme Brow fixuje oveľa lepšie. Ale presne, ako píšeš, je dosť drahý, a človek si jeho kúpu musí zvážiť. Inak rada si kupujem aj drahšie produkty, no samozrejme na každom môžu fungovať inak, a kúpa drahších kúskov je teda aj otázkou ochoty za daný výrobok požadovanú sumu zaplatiť. A s tými sezónnymi novinkami to mám i ja tak, a vždy ma toho pomerne veľa osloví:)

      Odstrániť
  16. Značka Benefit mě tak strašně láká, takže chápu, že produkt střežíš jako poklad :D Jejich řada na obočí, ale mě tolik nebere. Nevím proč, možná proto, že na líčení obočí jsem tak trochu lenoch. Ale mám verzi od essence. Za ty peníze je to dobrý produkt, ale vadí mi, že občas kartáček zanechá na malém místě větší nános barvy, ale dá se s tím vyhrát. :)
    Jinak hezký článek :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa zase veľmi láka práve ich rada na obočie, zrejme aj preto, že ju majú tak perfektne prepracovanú a obaly robia tiež svoje :) Čo sa týka Essence gélu, tak úplne s tebou súhlasím, mávam s ním tiež tento problém, a najmä keď je produkt nový.

      Odstrániť
  17. Tenhle článek jsem měla také v plánu udělat :))) Ten tvůj je moc zajímavý a až na drobnosti asi souhlasím. Essence gel za pár korun není špatný, ale samostatně ho nemohu použít, což právě Gimme Brow ano. Na mě jsou oba produkty moc tekuté a oba kartáčky nabírají na můj vkus až příliš produktu - mám celkem řídké obočí a málo chloupků, proto si často oba produkty obtisknu omylem i mimo linii, kde obočí vlastně chci mít :) Já mám oba v blond odstínu (01 u Gimme Brow) a musím říct, že odstínem mi sedí víc Essence, ale kvalitou se pro mě Benefitu nevyrovná. Hlavně to vidím večer na výdrži.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja Essence gél taktiež nemôžem samostatne použiť, na to mám pomerne dosť riedke obočie. Súhlasím s tebou, že oba gély naberajú veľa produktu, vďaka čomu si tiež občas nanesiem produkt aj mimo, kde nechcem, a s Essence gélom sa mi to vždy ťažko opravuje. S Gimme Brow som spokojná, no určite chcem vyskúšať aj gély od iných značiek, uvidím na čo sa mi podarí natrafiť :)

      Odstrániť
  18. perfiš článok a pekne napísané :) tiež chcem skúsiť tento Benefit, ja som spokojná s gélom od Loréal ale myslím si, že Benefit je ešte lepší :) a mne teda Essence nesedí vôbec, nefixuje mi obočie a zafarbenie mi vydrží pár hodín..
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem moc :) Ani neviem prečo, no z dekoratívnej kozmetiky od Loréalu nič nemám, po tom géle sa musím teda určite pozrieť :)

      Odstrániť
  19. Ja mám doma oba gély, dokonca ešte aj iné od značiek model co a p2. Pre mňa je ale benefit top a už nepoužívam žiadny iný.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám zatiaľ vyskúšaný len gél od Benefitu a Essence, no rada by som vyskúšala aj od iných značiek :)

      Odstrániť
  20. Kupila som si riasenku na obocie od Golden rose odtien 02 a musim povedat, ze je perfektná. Zahusti, zafarbi a zafixuje. ale je pravda, ze ja mam v celku huste obocie, takze nie som idealny adept na skusanie :)
    Benefit vyzera skvele. Super clanok!

    http://makeupandrun.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Golden Rose som nikdy nič nemala, no registrujem túto značku. Ak na ňu natrafím, omrknem ich produkty, hlavne maskaru na obočie. A ďakujem pekne Veronika :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.