Dermacol | jarné novinky z dekoratívnej kozmetiky

Ahojte krásky :)
Ak pravidelne sledujete kozmetické novinky, určite ste si všimli, že značka Dermacol ich má za posledný čas kvantum a chrlí ich jednu za druhou. Najprv to začalo metalickými produktmi, o chvíľu na to pribudli ďalšie novinky z dekoratívnej kozmetiky a ihneď na to boli uvedené na trh nové prírastky z telovej a pleťovej kozmetiky a taktiež i nový produktový rad pre pánov. A dokonca dnes som na oficiálnom e-shope Dermacol zistila, že Dermacol si pre nás pripravil ďalšie novinky v podobe parfumovaných telových sprejov a pleťových vôd v spreji! Na toto sa teda nesmierne moc teším a mám radosť, že sa postupne takéto produkty dostávajú i do drogériového sortimentu. Toľko na úvod a teraz sa už poďme venovať dnešnému článku, v ktorom si budete môcť prečítať môj názor na ďalšiu nádielku Dermacol noviniek z dekoratívnej kozmetiky :).

Ilusión super objemová maskara
Ilusión riasenka sľubuje super objem s efektom umelých rias. Maskara má plastovú kefku s krátkymi štetinkami, na základe čoho som ihneď usúdila, že mojim riasám nebude vyhovovať, nakoľko mám radšej klasické kefky s hustejšími a dlhšími štetinami. Avšak, stačilo riasenku raz výskušať a okamžite som vedela ako veľmi som sa mýlila. Keby som ju nevyskúšala, tak doteraz budem tvrdiť, že tento typ kefky mi s riasami nič extra neurobí. A práve naopak, maskara riasy krásne obalí, každú jednu zvlášť, bez toho, aby ich zlepovala a vytvárala na nich hrudky. Vďaka krémovej textúre na báze voskov maskara riasy vôbec nezaťažuje. Objemový a predlžujúci efekt, ktorý maskara vytvorí je viac než slušný.
S Ilusión maskarou som podobne, ako s väčšinou riaseniek od Dermacolu veľmi spokojná a momentálne patria k mojim najobľúbenejším. Len tak pre zaujímavosť, Ilusión maskara dokonca porazila (a to na plnej čiare) objemovú maskaru Monsieur Big od Lancôme, ktorá mi po pár použitiach začala riasy zlepovať. Jedinou nevýhodou, ktoré Dermacol riasenky majú je, že sa mi počas dňa jemne drolia a rozmazávajú. U Ilusión maskary som síce drolenie nezaznamenala, no otlačenie a jemné rozmazanie áno. Ak by sa táto chybička dala odstrániť, bola by z nej dokonalá riasenka.  

Tónujúce skrášľujúce púdrové perly
Na tieto perly som sa zo všetkých nedávnych noviniek tešila úplne najviac. Moje potešenie bolo o to väčšie, keď som si v balíčku našla konkrétne tieto tónujúce, pretože zrovna tie som chcela vyskúšať. Okrem tónujúcich guličiek sú v ponuke ešte ružové rozjasňujúce a žlté bronzujúce
Po vyskúšaní tónujúcich guličiek sa moje potešenie žiaľ skončilo. Perly totižto obsahujú príliš vysoký podiel trblietavých čiastočiek. Namiesto zdokonaleného, zjednoteného vzhľadu sa tak vytvorí iba rozjasnený, alebo lepšie povedané trblietavý efekt. Guličkám som sa snažila nájsť iné využitie a vyskúšala som ich použiť ako rozjasňovač. No ani v tomto prípade sa nedostavil efekt, aký by som si predstavovala. Na tvár sa opäť preniesli len malé trblietavé čiastočky a nie typický rozjasňujúci efekt. Aj keď nápad samotného produktu oceňujem, tónujúce perly sú pre mňa sklamaním. Jediné čo sa mi na nich páči je ich balenie a príjemná kvetinová vôňa, ktorá je sčasti podobná vôni Guerlain meteoritiek. Mimochodom, ani tie nepoužívam. Ak sa pýtate prečo, sama poriadne neviem. Asi ma ich efekt neočaril natoľko, aby som po nich potrebovala každý deň siahnuť. Nuž, ani ikonické produkty si nedokážu získať úplne každého.

Pretty Matte rúže
Ďalšou horúcou novinkou sú Pretty Matte matné rúže v čiernom matnom prevedení so zlatým nápisom. Otváranie rúžov funguje na klikací systém, ktorý mali už aj predošlé Dermacol Lip Seduction rúže. Rúže sú dostupné v 17 odtieňoch. Ja som na testovanie obdržala odtieň č. 5, 14 a 15. Fialovo-červený odtieň č. 15 je mimo mojej farebnej škály, č. 12 je klasická studená červená s kvapkou malinovej a č. 5 je nude ružová, ktorá na mne pôsobí až tak trochu barbie-novsky
Na oficiálnom e-shope sa uvádza, že rúže majú krémovú konzistenciu, ktorá sa príjemne nanáša. S týmto si dovolím mierne nesúhlasiť. Konzistencia nie je podľa mňa úplne krémová, ale skôr taká suchšia krémová, najmä u bledšieho odtieňu č. 5. U ostatných dvoch odtieňov je konzistencia viac krémová a tým pádom i samotná aplikácia je oveľa príjemnejšia a pohodlnejšia. V porovnaní s inými matnými rúžmi, ktoré vlastním sa tieto rúže nanášajú o niečo ťažšie, pretože sa na perách jemne zadrhávajú, čo sťažuje rovnomerné nanesenie farby na pery. S pigmentáciou sú však na tom vynikajúco. S jedlom a čiastočne i pitím idú postupne dole, no inak držia na perách veľmi dobre. Okrem toho sa príjemne nosia, na perách ich nie je takmer vôbec cítiť a čo je najdôležitejšie - nevysušujú.
Poslednou novinkou z dekoratívnej kozmetiky Dermacol sú nové odtiene mono a quatro očných tieňov. U mono tieňov je nových 6 odtieňov a u quatro tieňov sú nové dve farebné kombinácie. Ja som na testovanie dostala dva mono očné tiene v odtieňoch č. 7 - lesklá krémová a 11 - tmavo sivá s trblietkami a nádychom do modra. Quatro očné tiene mám v odtieni č. 6, ktoré obsahujú nasledovnú kombináciu farieb - matnú béžovú, zlatú, tmavšiu hnedú s obsahom trblietok a tyrkysovú farbu.
Tiene majú pevné plastové balenie a je k nim pribalený i obojstranný penový aplikátor. Quatro tiene obsahujú i šikovné malé zrkadielko.
Tiene majú úžasnú maslovitú konzistenciu, vďaka ktorej na viečko veľmi dobre priľnú. Pigmentácia tieňov je vynikajúca, predovšetkým u tieňov so shimmerom. Prášivosť tieňov je takmer nulová, pri aplikácii neopadávajú a pekne sa do seba strácajú.

Ako na vás zapôsobili tieto Dermacol novinky? Máte chuť nejakú z nich vyskúšať?

17 komentárov

  1. páči sa mi, že píšeš naozaj objektívne recenzie a nie len chvály na všetky zaslané produkty ;) zaujala ma tá maskara, rúže (i keď tých už je také množstvo, že nechcem ani skúšať ďalšie :D ) a páčia sa mi aj rozjasňujúce guličky :) zaujímalo by ma, ako voňajú :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Ti krásne Veronika ♥
      Za seba odporúčam predovšetkým Ilusión maskaru, ktorá ma veľmi príjemne prekvapila :)

      Odstrániť
  2. Hodně mě zaujaly rtěnky, hlavně odstíny ty mají super a obal ten je fajn. :) Ale já jich mám už tolik, že nemůžu si dovolit koupit další :D
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Líbí se mi rtěnky, ale po přečtení jsi mě trochu odradila. Těžší nanášení by mi asi vadilo. A taktéž ty pudrové perly, na pohled vypadají pěkně, škoda.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skvelá recenzia! Najviac ma zaujali rúže, jednu krémovú klikačku som od nich kedysi mala. Ale na týchto je už pri swatchi vidieť, že nie sú krémové ako píšu. Najviac sa mi páči práve tá najtmavšia 15ka :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ešte sa mi páči aj ich dizajn, matná čierna a zlatá. A navyše nepoznám asi žiadne iné rúže, ktoré by boli na klikanie :). Ale treba mi ďalší rúž? :D

      Odstrániť
    2. Ďakujem :). V tomto Ti veľmi dobre rozumiem :). Ja mám tak slabosť na lícenky, mám ich už pomerne dosť, no stále mám potrebu kupovať ďalšie. Nedávno som bojovala sama so sebou, pretože som si chcela kúpiť paletku líceniek Blush Bar od Benefitu, no nakoniec som si povedala, že nebudem vymýšľať. A aj tak stále nad ňou premýšľam a uvažujem :D. Podľa mňa je hlavné, keď sú produkty využívané, takže ak rúž využiješ, tak prečo nepridať ďalší do zbierky :D. Veď vyskúšaj v drogérii tester ak bude a podľa toho sa rozhodneš :)

      Odstrániť
  5. Mne sa teda veľmi páčia tvoje fotky Klaudy, sú dokonalé a aj recenzie, vždy si ich rada prečítam. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja som taká smutná, že v UK nemáme Dermacol...tie rúže, perličky...všetko super a viem, že je to skvelá kozmetika ale čo už mám robiť :( :D Kúpiť zásoby na SK a doniesť tu :D

    Klaudia Duranova / INSTAGRAM

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ty rtěnky mě zaujaly asi nejvíc, mají nádherné odstíny:).
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Já musím říct, že mě se ty perličky líbí a možná je zkusím :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tie tiene sú brutálne, najprv ma vôbec nezaujali, no na oku sú fakt dosť dobré :)
    a perličky používam skoro každý deň, mne sedia všetky tri verzie, aj tieto rozjasňujúce sú super :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Hrozně se mi líbí ty rtěnky, mám matné moc ráda :) a ty perly taky vypadají super :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Najviac ma zaujali perličky a rúže, ten nude je naozaj nádherný! :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.