Too Faced Peaches & Cream | Peach Perfect make-up, Peach Blur púder, Sweetie Pie bronzér

Produkty z kolekcie Peaches & Cream mám doma už pomerne dlhý čas, no k spísaniu ich recenzie som sa dostala až teraz. Istú dobu mi totižto trvalo, kým som si na ne utvorila komplexný názor. Nie vždy sa dá produkt zhodnotiť z pár použití. Niekedy je dokonca potrebné nájsť si k danému produktu cestu a spôsob, akým ho budeme aplikovať, prípadne s akým podkladovým krémom/bázou si bude najlepšie rozumieť. A presne toto platilo v prípade nižšie zobrazených Too Faced produktov, ktoré som si s obrovským nadšením a očakávaním nedávno kúpila. Aj keď mánia okolo broskyňovej kolekcie ma zo začiaku nejako nebrala, po naskladnení noviniek na e-shop českej Sephory sa vo mne prebudila túžba si určité produkty zaobstarať a obohatiť si tak svoje skúsenosti. Ak vás zaujíma, ako a či vôbec som s vybranými produktmi spokojná, pokračujte ďalej v čítaní :).

Produkty z kolekcie Peaches and Cream sú obohatené o infúziu z broskýň a sladkého figového mlieka, po ktorých skutočne aj voňajú. Okrem Peach Blur lisovaného púdru, Sweetie Pie bronzéru a Peach Perfect make-upu, ktoré mám z tejto kolekcie ja, nájdete v ponuke fixačný sypký púder, podkladovú bázu, fixačný sprej, krémový rozjasňovač, lícenku, bronzér a samozrejme aj paletky očných tieňov.

Peach Perfect Comfort Matte Foundation
Tento make-up sľubuje stredný stupeň krytia a bezchybný hladký matný finiš. Make-up využíva exkluzívnu Too Faced technológiu Comfort Matte Technology™, vďaka ktorej by nemal na pleti vyzerať "cakey" a ani ako maska. Make-up by mal na pleti vydržať až 14 hodín, kontrolovať tvorbu lesku a celkovo by mal vytvoriť "photo-friendly" look. Make-up má 48 ml a je bez obsahu olejov. 
Na oficiálnom e-shope je v ponuke celkovo 20 odtieňov, na českom e-shope Sephory je ich k dispozícii 12. Ja mám (ako inak) najbledší odtieň s názvom Snow, čo je tak trochu komické, pretože od farby snehu má na míle ďaleko. Odtieň je dosť do žlta, takže pre bledulky s ružovým podtónom a vôbec pre pleť, ktorá potrebuje make-up s ružovým podtónom sa nebude dať zrejme z ponuky vybrať ani jeden odtieň. Ja mám pleť s neutrálnym podtónom, takže mne tento odtieň sedí perfektne. Aj keď pri nanesení vyzerá strašne žlto, po zapracovaní hubkou sa pekne stratí (do neutrálnejšej farby) a splynie s pleťou.
S týmto make-upom mám vyložene love/hate vzťah. Inak to nazvať neviem. Sú totižto dni, kedy vyzerá na pleti fakt dobre a poviem si aký je skvelý a potom sú naopak dni, počas ktorých si s mojou pleťou takmer vôbec nerozumie, vytvára fľaky a zvýrazňuje nedokonalosti. Sama tomu nerozumiem.  Jednoducho, keď moja pleť nie je v dobrej kondícii, tento make-up jej k lepšie pôsobiacemu vzhľadu zrovna dvakrát nepomôže. Spočiatku som si myslela, že by to mohlo byť spôsobené podkladovým krémom, no nie je to vyložene iba otázka krému. Je to aj dosť o tom, ako si tento make-up s vašu pleťou sadne. No tak či tak, tento make-up si žiada hydratačný krém s ľahkou nemastnou textúrou. Domnievam sa, že spomínané negatíva sú spôsobené konzistenciou make-upu, ktorá je podľa mňa tak trochu zvláštna, nakoľko je hustejšia a ako keby gumovo-lepivá. Čo sa týka samotného nanášania make-upu, používam naň hubku. Make-up je inak potrebné čo najrýchlejšie do pleti zapracovať, pretože pomerne rýchlo zasychá. S výdržou make-upu som veľmi spokojná, v podstate mi vydrží takmer celý deň. Zmatňujúci efekt je vynikajúci, pleť mi vydrží matná o čosi dlhšie (cca 6 - 7 hodín v teplejších dňoch, v chladnejších mesiacoch sa výdrž predĺži približne o 2 hodiny) ako s mojím favoritom Urban Decay Naked Skin make-upom. Vzhľadom k zloženiu bez obsahu olejov by som tento make-up odporučila predovšetkým mastnému a zmiešanému typu pokožku.

Peach Blur Translucent Smoothing Finishing Powder
Aj keď je púder jemnej broskyňovo-ružovej farby, je definovaný ako priesvitný vyhladzujúci púder, ktorý má vytvoriť ilúziu perfektnej pokožky. Púder sľubuje bezchybný finiš, vyhladenie drsných línií, rozostrenie nedokonalostí a optické rozjasnenie pokožky.
Zo všetkých troch produktov som si najdlhšie hľadala cestu práve k Peach Blur púdru. Bolo to spôsobené najmä tým, že som zvyknutá používať len transparentné zmatňujúce púdre a Peach Blur sa k zmatňujúcim púdrom neradí. To som ale každopádne pri objednávaní vedela, no aj tak som ho chcela vyskúšať. Po prvých pár vyskúšaniach som z neho nadšená vôbec nebola a už som si myslela, že si u mňa žiadne využitie nenájde. Napokon som sa mu rozhodla dať ešte šancu. Na T-zónu som ho začala nanášať až na tenkú vrstvu transparentného púdru a na oblasť líc priamo na make-up. Vtedy sa jeho efekt úplne inak prejavil a až týmto spôsobom sa mi púder osvedčil a zistila som, že funguje tak ako by mal. Je to vyslovene finishing powder, ktorý dodá pleti zdravý, jemne rozjasnený vzhľad. Pleť dokáže skutočne opticky zjemniť a vyhladiť, čo je vidieť predovšetkým v miestach s rozšírenými pórami, ktoré sú vďaka nemu o čosi menej viditeľné.
Púder inak pleť zľahka zafarbí, resp. jej dodá broskyňový nádych, čo nemusí úplne každému vyhovovať. To zafarbenie je síce veľmi jemnulinké, no rozdiel medzi použitím Peach Blur púdru a mnou bežne používaným transparentným púdrom je vidieť. Ak by som sa mala vyjadriť k vhodnosti púdru pre daný typ pleti, odporučila by som ho všetkým typom pleti okrem mastného, nakoľko na mastnom type pokožke by efekt tohto púdru zrejme nevyznel tak pekne ako na normálnom type pokožke.

Sweetie Pie Radiant Matte Bronzer
Sweetie Pie bronzér pozostáva zo štyroch odtieňov (bledo broskyňového, ružového, tmavšieho a bledšieho hnedého), zmiešaním ktorých sa zvýraznia kontúry tváre a zároveň sa docieli rozjasneného vzhľadu. Predtým než som bronzér uvidela naživo, domnievala som sa, že bude viac do ružova, no v skutočnosti je odtieň hnedo-broskyňovo-oranžový. Bronzér obsahuje malinké trblietky a vytvára na pleti polomatný, jemne lesklý finiš. Zlatý poprašok sa inak nachádza iba na vrchnej vrstve reliéfu.
Aj keď po kvalitatívnej stránke je bronzér vynikajúci, pravdupovediac mi k srdcu neprirástol a oveľa radšej mám Milk Chocolate Soleil, ktorý používam denno-denne. Sweetie Pie sa farebne k mojej pleti príliš nehodí a vôbec nevyzerá tak prirodzene ako Chocolate Soleil. Zrejme to bude tým, že som pomerne dosť bledá a výsledný efekt Sweetie Pie bronzéru vynikne oveľa krajšie na tmavšom type pokožky. Pigmentáciu má však skvelú, rovnako ako aj výdrž. Verím, že aspoň počas nadchádzajúcich letných dní, kedy bude moja pokožka už ako tak opálená ho využijem, pretože nepoužívať ho vôbec by bola veľká škoda. 

swatche jednotlivých produktov, zľava doprava: Peach Blur púder, Sweetie Pie bronzér, Peach Perfect make-up v odtieni Snow
Vlastníte aj vy nejaký kúsok z Peaches & Cream kolekcie?

15 komentárov

  1. tak Too Faced vždy vie ako sa predáva kozmetika :) tie ich balenia sú neskutočné! :) ja osobne žiaden kúsok z tejto kolekcie nemám, ale veľmi ma zaujal :) idem mrknúť aj ceny :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím s Tebou Veronika, Too Faced vie veľmi dobre ako na to :). Občas, alebo lepšie povedané väčšinou, ma na kúpu ich produktov naláka predovšetkým samotný obal :D.

      Odstrániť
  2. všetky výrobky od Too Faced vyzerajú naozaj krásne a kvalitne. Najviac sa mi páči ten púder, naozaj super farba <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, najmä z tejto kolekcie Peaches & Cream, z tej by som mala najradšej úplne všetky produkty :)

      Odstrániť
  3. Nevlastním žádný výrobek, ale všechny vypadají nádherně. Nejvíce mě zaujal pudr, na zjemnění rozšířených pórů by se mi hodil. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si chcela pôvodne kúpiť Peach Perfect sypký púder, no ten ešte nebol v tom čase na e-shope Sephory dostupný, tak som sa rozhodla vyskúšať lisovaný Peach Blur. Avšak, ak by som si mala vybrať teraz, išla by som určite radšej do sypkej verzie :).

      Odstrániť
  4. Bože, ty jejich obaly jsou neskutečně nádherné. :) Produkty jsem nezkoušela, ale ráda bych.
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To áno, majú asi jedny z najvydarenejších obalov, aj keď nie všetky ich kolekcie ma vždy zaujmú.

      Odstrániť
  5. Krásna recenzia :) Mňa táto Peach mánia nejak stále obchádza. Uvažujem jedine nad tým makeupom keďže je určený na zmiešanú a mastnú pleť. No vybrať si odtieň z internetu je ako kupovať mačku vo vreci :D Takže asi to opäť ostane len pri uvažovaní.

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :). Mňa napríklad vôbec nezaujala ich predchádzajúca broskyňová kolekcia, tie obaly mi prišli tak trocha infantilné, no táto už je úplne o niečom inom :). To áno, je veľká škoda, že u nás nie je táto značka dostupná :(. Ja som odtieň make-upu riskla, no vzhľadom na to, že som bledula som nemala ani nad čím uvažovať, len dúfať, že mi bude farebne sedieť :D.

      Odstrániť
  6. Toto je jedna z najviac cute kolekcií v oblasti makeupu! Tá lícenka vyzerá prekrásne!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vieščo je popravde pre mňa skoro najviac dôležité keď si niečo kupujem? Balenie...a toto ma očarilo neskutočným štýlom, samozrejme Too Faced má vždycky prekrásne balenia takže ma to vôbec neprekvapuje :)

    Klaudia Duranova / INSTAGRAM

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Wow produkty sú super cute a isto aj pekne voňajú ako tak poznám too faced :))
    Super článok. :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Teda líbí se mi vážně neskutečně, ale abych si mohla dovolit celou tuhle kolekci, tak bych si musela šetřit dost dlouho:D.

    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.