Dermacol | letné osviežujúce novinky

Pekný večer krásky :)
Víkend nám opäť ubehol rýchlosťou blesku, no verím, že si každá z vás našla aspoň chvíľku času sama pre seba :). Moje víkendy sú väčšinou pracovné a dobieham počas nich to, čo som v priebehu týždňa nestihla. Jednou z týchto činností je aj fotenie produktov a písanie článkov na blog, ktoré mi niekedy dajú poriadne zabrať. Tohtovíkendové fotenie Dermacol produktov do dnešného článku bolo veru celkom dosť vyčerpávajúce, nakoľko Dermacol má opäť kvantum rôznych noviniek. Ak vás zaujíma, ktoré z noviniek by ste si nemali nechať ujsť, pokračujte ďalej v čítaní :).

Začnem sprchovacími gélmi Aroma Ritual, ktoré sú aktuálne dostupné v troch nových letných vôňach, a to marhuľa a žltý melónpapája a mäta a vanilkovo-marhuľová happy summer.
Na prvé ovoňanie sa mi všetky vône páčili a prišli mi mimoriadne vydarené. Akonáhle som však sprchové gély vyskúšala v sprche, vône na mňa pôsobili troška umelo (predovšetkým gél s vôňou marhule a žltého melónu), no po pár použitiach som to už tak nevmínala. Gély majú tekutejšiu konzistenciu, ktorú ja zrovna nepreferujem, pretože mám problém s rýchlym vysušovaním pokožky a vzhľadom k tomu mám radšej skôr krémovejšie sprchovacie gély s hydratačnými a vyživujúcimi zložkami. Aroma Ritual sprchové gély mi prídu fajn len do horúcich letných dní, počas ktorých sa potrebuje človek len narýchlo umyť a osviežiť. Ja osobne mám na letné obdobie od Dermacolu oveľa radšej sprchový gél po opaľovaní s betakaroténom a extraktom z vlašských orechov, o ktorom som vám písala v tomto článku. Na rozdiel od Aroma Ritual gélov má hustejšiu konzistenciu, výživné zloženie a príjemnú pomarančovo-čokoládovú vôňu. Teraz ho navyše môžete kúpiť na Dermacol e-shope za skvelú cenu 1,55 €.
Sprchový gél s vôňou Happy Summer v rozkošnom ružovom balení s plameniakom som odložila pre vás do súťaže. Čo sa týka ostatných dvoch vôní, mojim favoritom je vôňa papáje s mätou, ktorá je mimoriadne zaujímavá a nevšedná a aj napriek tomu, že som vyššie spomínala, že mi prídu vône trocha umelé, som si ju nakoniec veľmi obľúbila :).

Ďalšími novinkami z radu starostlivosti o pokožku tela je regeneračný telový krém a telové mlieko s 15%-ným obsahom bambuckého masla pre suchú a veľmi suchú pokožku a hydratačné telové mlieko s ureou. Z regeneračného telového krému som nadšená. Má veľmi príjemnú, nevtieravú vôňu, dobre sa rozotiera a skvele pokožku hydratuje. Oceňujem, že krém sa do pokožky za pár minút vstrebe a nezanecháva mastný film. Momentálne ho používam dosť často a už som ho takmer polovicu minula.

Telové mlieko s 15 %-ným obsahom urey chrániace pokožku pred vysušovaním sa mi síce vôňou moc nepáči, no jeho zvláčňujúce účinky sú vynikajúce. Aj napriek tomu, že mi vôňa mlieka trochu prekáža budem ho s radosťou používať, pretože mám po ňom pocit dostatočne hydratovanej pokožky. Po jeho použití sa mi navyše zdá pokožka aj o niečo pružnejšia.

Hydratačný rad Aqua Beauty ma veľmi milo prekvapil. Z oboch produktov - umývacieho gélu i hydratačného krému som nadšená. Umývací gél 3v1 má za úlohu pleť odlíčiť, vyčistiť a tonizovať. Bežne si pleť síce najprv odlíčim micelárnou vodou a až potom nasleduje dočistenie čistiacim gélom, no keďže som bola zvedavá, či tento gél dokáže pleť skutočne odlíčiť a vyčistiť zároveň, vyskúšala som ho použiť priamo na nalíčenú tvár. A výsledok? Nestačila som sa čudovať, ako pekne, rýchlo a účinne zvládol gél pleť zbaviť všetkého make-upu. Navyše pleť zanecháva hladkú na dotyk a nevysušuje ju. Vďaka obsahu morských rias, panthenolu a výťažku z uhorky gél pokožku príjemne osvieži.
Hydratačný krém Aqua Beauty je jedným slovom vynikajúci. Tie, ktoré ma už nejaký čas sledujete, dobre viete, že si potrpím na kvalitnú a častokrát i drahšiu pleťovú kozmetiku, pretože produktom z tejto kategórie dostupným v drogérii príliš neverím. No tento krém ma úplne dostal. Má skvelú ľahkú krémovú konzistenciu, nie je vôbec mastný ani ťažký, práve naopak je na pleti veľmi ľahučký. Do pokožky sa za malú chvíľku vstrebe a zanechá ju vláčnu. Moja pleť je síce zmiešaná,  no momentálne ju trápi nedostatok hydratácie a ja vyložene cítim ako jej chýba voda. Preto mi aj tento krém aktuálne veľmi vyhovuje a prospieva. Používam ho samozrejme iba na noc, pretože cez deň používam krém s ochranným faktorom.

Dermacol prišiel nedávno na trh aj s novinkou pre mladšiu pleť, a to s ľahkými hydratačnými krémami Love my face. V ponuke sú tri druhy - modrý hydratačný s vôňou marhúľ a vanilky, bledoružový upokojujúci s vôňou hrušky a melóna a tmavoružový rozjasňujúci so sladkou vôňou malín a lesného ovocia. Moja pleť sa už síce do kategórie "mladá" radiť nedá, no aj tak som sa rozhodla jeden z týchto krémov vyskúšať. Vybrala som si rozjasňujúci a až po nejakom čase od nanesenia na tvár som si všimla, že sa mi trblietajú ruky (nanášala som si ho totižto večer pri slabšom osvetlení).
Krém obsahuje drobné zlaté čiastočky, je ružovej farby a na mladej pokožke, ktorú netrápia žiadne nedostatky bude podľa mňa vyzerať perfektne. Inak je krém skutočne ľahký, rýchlo sa vstrebe a celkom dobre pokožku aj hydratuje.
Ďalšie dva krémiky som nechala pre vás do súťaže :).

Nakoľko Dermacol na nás v poslednej dobe chrlí jednu novinku za novinkou, rada by som vám predstavila ešte zopár ďalších, ktoré sú aktuálne aj celkom dosť populárne a teda ste ich už určite stihli niekde zaznamenať. Jedná sa o parfumované telové spreje a osviežujúce pleťové vody v spreji.
Parfumované telové spreje sú dostupné v štyroch rôznych vôňach, a to Waikiki Sun, Ibiza Party, St. Tropez Night a Portofino Kiss. St. Tropez Night a tak trochu aj Portofino Kiss mi prídu skôr ako pánske vône. Obe vône spadajú do kategórie citrusovo-kvetinových. Mne osobne sa najviac páči vôňa Waikiki Sun, ktorá obsahuje kombináciu vôní vanilky, exotických kvetín a pomarančov. Na môj vkus je však troška viac sladká ako som zvyknutá, no na druhú stranu sa mi páči, že si celkom dosť dlho drží intenzitu. Ibiza Party s exotickou vôňou granátového jablka a malín je tiež veľmi peknou letnou dievčenskou vôňou.
Parfumované telové spreje sú na letné obdobie veľmi fajn, obzvlášť pre tie z vás, ktorým používanie parfumov počas teplého počasia vadí a spôsobuje im podráždenie pokožky. Navyše, ovocno-kvetinová verzia Waikiki Sun má slušnú výdrž a rozhodne to nie je jeden zo sprejov, ktoré pár minút po nastriekaní nie je cítiť. Ja som ho (po privoňaní) na pokožke cítila ešte 4 hodiny po nanesení. Ostatné tri vône som netestovala, pretože sa chcem s vami podeliť, no myslím, že všetky štyri verzie budú na tom s výdržou podobne, aj keď možno citrusové vône St. Tropez Night a Portofino Kiss budú o niečo menej výrazné ako Waikiki Sun a Ibiza Party patriace do kategórie ovocno-kvetinových sladších vôní.

U pleťových vôd je na výber z troch variantov - ružová osviežujúca, levanduľová upokojujúca a jazmínová tonizujúca. Vodám vo všeobecnosti nemám až tak čo vytknúť až na ich zloženie. Pokiaľ ste raz vyskúšali prírodnú ružovú či inú kvetovú vodu, z týchto zrejme moc nadšené nebudete, pretože obsahujú alkohol, ktorý je z vôd trocha cítiť. Ak vám to však neprekáža, budete s vodami určite spokojné. Vody inak fungujú skvele, príjemne osviežia a dočistia pleť.
Ja aktuálne používam levanduľovú vodu, ktorá je vynikajúca na podráždenú a problematickú pokožku. Okrem tváre sa samozrejme môže použiť aj na pokožku tela, obzvlášť po dlhšom pobyte na slniečku. Účinky ružovej vody sú myslím už takmer každému veľmi dobre známe, jej úlohou je predovšetkým pleť osviežiť, tonizovať a jemne vypnúť. S ružovou i levanduľovou vodou už skúsenosť mám aj od iných značiek, no jazmínová je pre mňa novinkou a zatiaľ sa mi veľmi páči. Jazmínová verzia príjemne vonia a na uvoľnenie a spríjemnenie chvíľ počas dňa je skutočne vynikajúca.
Máte niektorú z týchto noviniek, príp. ktorý výrobok vás najviac zaujal a radi by ste ho vyskúšali?

13 komentárov

  1. Nemám žiadnu z noviniek ale už asi na piatom blogu čítam o novinkách Dermacolu a hlavne tých osviežujúcich sprejoch :D Ten levanduľový si chcem kúpiť :)

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práve levanduľovú vodu teraz používam stále, ako na upokojenie pleti večer po odlíčení, tak i počas dňa na osvieženie a povzbudenie pokožky :).

      Odstrániť
  2. Zaujaly mě plěťové vody, akorát nejsem nadšená ze složení :( jsem zvyklá na přírodní a bio pleťové vody, takže tohle pro mě asi nebude.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám tiež radšej prírodné pleťové vody, no napokon som si obľúbila aj tieto od Dermacolu :).

      Odstrániť
  3. Já mám doma tělový sprej Waikiki Sun a naprosto jsem se do něj zamilovala :) Ještě jsem pokukovala po pleťové vodě, ale úplně mě nepřesvědčila :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dermacol má fakt povedené výrobky! :) Teď mám tělový sprej Waikiki Sun a je naprosto skvělý, voní dokonale :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím s Tebou Miška, v poslednej dobe má Dermacol jednu vynikajúcu novinku za druhou :).

      Odstrániť
  5. Mám doma 2 ty spreje a jeden krém na obličej ten s vůní malin

    V3ronika life

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Moc se mi líbí, že Dermacol neustále přichází s něčím novým, hlavně ty spreje jsou super :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne takisto, ich novinky dokážu stále prekvapiť a zaujať a to ma na značke Dermacol nesmierne baví :)

      Odstrániť
  7. Odpovede
    1. Ja ich mám tiež moc rada, aj keď sú síce vodovejšie, no na leto sú vynikajúce :).

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.