Gabriella Salvete | pleťové masky

Ak ma už nejaký čas sledujete a čítate môj blog, tak zrejme viete, že na pleťovú kozmetiku si pomerne dosť potrpím a väčšinou už siaham len po overených produktoch. Samozrejme, že občas dostanem chuť vyskúšať niečo nové, neznáme, no už bývam viac opatrná ako kedysi. Keď som však mala možnosť otestovať pleťové masky od Gabriella Salvete, s radosťou som prikývla, nakoľko maskami na pleť nikdy nepohrdnem a navyše sú jedinou kategóriou pleťovej kozmetiky, kde zakaždým rada skúšam niečo nové. A práve s maskami od Gabriella Salvete som sa mohla takpovediac vyblázniť, nakoľko sortiment GS pleťových masiek je naozaj pestrý a zaujímavý. Veď presvedčte sa sami ďalej v článku :)
Gabriella Salvete pleťové masky, pleťová kozmetika, plátienkové masky, krémové masky, zlupovacia maska, maska na oči, recenzia

Začnem pre väčšinu najobľúbenejšími, plátienkovými pleťovými maskami. Gabriella Salvete ponúka tri druhy plátienkových masiek - upokojujúcu s výťažkom z dračieho ovocia s rozjasňujúcim a osviežujúcim účinkom, hydratačnú s kokosovým extraktom a hydratačno-revitalizujúcu s obsahom kolagénu a extraktu z červeného ženšenu pre vyhladenie jemných vrások a zvýšenie elasticity. Všetky tri sú vynikajúce a efektívne. Sú nasiaknuté dostatočným množstvom tekutiny a veľmi dobre na pleti držia. Odporúčaná doba pôsobenia masky je 15-20 minút. Po odstránení masky mi zostalo na pleti ešte značné množstvo zvyšného séra, ktoré sa po chvíľke pekne vstrebalo. Po každej jednej maske som mala pleť veľmi dobre zhydratovanú a refreshnutú a po kokosovej maske i pocitovo upokojenú.
Gabriella Salvete Coconut and Collagen Sheet Mask, plátienkové masky, hydratácia, revitalizácia a výživa pokožky, recenzia, kolagén, kokosový extrakt

Z čiernej zlupovacej masky s aktívnym uhlím som mala celkom dosť obavy, nakoľko mi tento typ masiek nepríde pre pleť vôbec vhodný. Kedysi som si zvykla kupovať zlupovacie masky na nos, no časom som ich úplne prestala používať. Na túto čiernu masku od GS som však bola (paradoxne) veľmi zvedavá a tak som sa ju rozhodla skúsiť. Naniesla som ju iba na oblasť T-zóny na vyčistenie zanesených pórov, ktoré boli po odstránení masky viditeľne čistejšie. Proces zlúpnutia masky bol jednoduchý a takmer bezbolestný. Pleť som mala len trocha začervenanú, inak bez podráždenia, čo bude zrejme zásluhou výťažkov z morských rias, aloe vera a kyseliny hyalurónovej.
Gabriella Salvete Dragon Fruit Sheet Mask and Peel Off Black Mask, zlupujúca maska s aktívnym uhlím, vyčistenie pórov, odstránenie prebytočného kožného mazu, recenzia

Voči krémovým maskám bývam zvyčajne skeptická, pretože mi nie sú na pokožke moc príjemné a niektoré sú pre mňa vyložene neznesiteľné. Krémové masky od Gabriella Salvete sú ale úplne iný level! Vôbec som nečakala, že mi budú na pleti tak príjemné a zároveň tak účinné. Krémová maska s koenzýmom Q10 a vitamínom E sa má postarať o výživu a prevenciu voči predčasnému starnutiu pokožky a tvorbe vrások. Intenzívna kolagénová maska s obsahom aloe vera a bambuckého masla sľubuje výrazný protivráskový účinok, hĺbkovú výživu a dodanie pružnosti. Obidve masky pokožku veľmi dobre zregenerujú, vyhladia, instantne spevnia a zanechajú až neuveriteľne hebkú na dotyk.
Gabriella Salvete Collage Creamy Face Mask, Coenzym Q10 krémová pleťová maska, vitamín E, kolagén, vyhladenie, anti-aging, hydratácia,

Na záver tu máme zlatú masku na oči v podobe polmesiačikov s obsahom kolagénu, rumančeku a esenciálnych olejov. Maska má za úlohu vyhladenie jemných vrások pod očami, zvýšenie elasticity pokožky očného okolia, odstránenie opuchov a tmavých kruhov. Veľmi sa mi páči gélovitá textúra, ktorá je na očnom okolí nesmierne príjemná. Maska po aplikácii drží na mieste, vôbec sa nezošuchuje a je k pokožke mimoriadne šetrná. Väčšina očných masiek mi zvykne zavadzať, no táto od GS ma nikde netlačí a v podstate ani neviem, že ju mám. Čo sa týka účinku, najviac viditeľným bolo zmenšenie opuchov a čiastočné vyhladenie pokožky. S tmavými kruhmi si podľa mňa asi žiadna maska neporadí, na tie pomôže iba korektor, príp. nejaký estetický zákrok. Očnú masku si viete kúpiť buď jednotlivo alebo v balení obsahujúcom 5 párov. 
Gabriella Salvete Collagen Gold Eye Mask kolagénová maska na oči, redukcia opuchov, vyhladenie jemných vrások, recenzia


Ak by ste sa ma spýtali, ktorú masku by som vám odporučila, tak odpoviem že všetky. Skutočne, všetky sú skvelé, stačí si len vybrať podľa typu svojej pokožky a účinku, ktorý od masky očakávate :).

2 komentáre

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.